Több mint öt évvel ezelőtti lopás gyanúsítottját fogták el Kazincbarcikán

Megosztás

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 29 éves helyi férfival szemben – írja a police.hu.

Az elkövető még 2017. április 24-én 13 óra körül, Kazincbarcikán a Hóvirág utcában – minden előzmény nélkül – földre rántotta áldozatát és több esetben megütötte, majd kikapta a pénztárcáját a zsebéből és elmenekült a helyszínről. A rabló zsákmánya a sértett személyes iratai, valamint a bankkártyája volt.

A pótolhatatlan, és megismételhetetlen nyomozási cselekmények 2017-ben történő elvégzését követően az elkövető több mint öt év után egy DNS minta alapján akadt fenn a rendőr hálójában.

A nyomozók a férfit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra történő előállítása után, 2022. október 25-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására is.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek