Állványzatot lopott tiszaújvárosi munkahelyéről

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a vádlottnak ügyében, akivel szemben sikkasztás bűntette miatt indult eljárás.

A megállapított tényállás szerint a vádlott a munkáltatója tiszaújvárosi telephelyéről 2021 júniusában mintegy másfél millió forint értékű állványzatot szállított el a lakótelepülésére és ott azt sajátjaként, 600 ezer forint ellenében értékesítette. A vevőnek nem volt tudomása arról, hogy az adásvétel tárgya bűncselekményből származik. Később, 2021 szeptemberében a férfi ismét felpakolt egy közel azonos értékű rakományt, amelyet ismeretlen helyre kívánt szállítani, azonban a telephely portaszolgálata értesítette a vádlott felettesét, így a férfi visszafordult.

A terhelt több éve dolgozott ezen a munkahelyen, az ő feladata volt a szükséges állványzat fuvarozása a cég telephelyéről a munkavégzés helyére.

A bíróság a vádlottal szemben nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, valamint 600 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek