Teljesen elkészült a Diósgyőri városközpont felújítása

Megosztás

Befejeződött a Diósgyőr városrész komplex fejlesztése, ahol a városi önkormányzat közbenjárásával több beruházás is megvalósult az évek során – írja a Miskolci MJV Önkormányzat sajtóközleményében.

A beruházások közül elsőként fejeződött be a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása 2017 nyarán. Ugyanezen év novemberében elkészült a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia templomkertjének fejlesztése. Ezt követően 2019 áprilisában megújult az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér, ahol zöldfelületek, új padok és villanyoszlopok, szökőkút és helyi termelői piac is várja a pihenni, beszélgetni, vagy éppen vásárolni vágyókat.

A Táncsics Mihály tér is megszépült, itt új növényeket ültettek. A Vár utcában egy rossz műszaki állapotú ingatlan felújításával kialakítottak egy kávézót 2019 novemberében. 2020 szeptemberében a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen új játszóteret kaptak a gyerekek. 2020. év végén pedig a II. János Pál pápa tér kialakításával impozánssá vált a diósgyőri városközpont. A tér lépcsőzetes süllyesztésű lett a Szinva-patak medre felé, és egy zenélő szökőkút is helyet kapott. A projekt utolsó elemeként, 2022 szeptemberében a Pálosok Parkjában utcabútorokat újítottak fel és új Sportpark várja a sportolni vágyókat.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A támogatás összege 936.377.261,- Ft volt.

Kapcsolódó cikkek