Schmuck Erzsébet: “El a kezekkel az erdőktől!”

Megosztás

A Fideszhez közel álló oligarchák, az úgynevezett nemzeti burzsoázia lassan mindent elvesz a magyar emberektől, lerohanták a tavainkat, láthatjuk, hogy mit tettek a Balaton-parttal, a Fertő-tóval és a többi nemzeti kincsünket képző vízállományunkkal: betont öntöttek mindenhova, a partot teljesen kisajátították, ráadásul Natura2000-es területeken vágtak ki fákat. Most pedig azt láthatjuk, hogy másik közkincsünket, az erdőinket kezdik el kisajátítani, Nadap és Lovasberény közötti állami erdőkben körülbelül 700 hektárt szeretnének lekerekíteni vadaskert megnövelésének céljából, ezt a beruházást a tradicionális vadásztársaság kezdeményezte, akinek a vezetőinek valamilyen köze van Pintér Sándor belügyminiszter cégeinek.

– mondta el Schmuck Erzsébet az LMP – Magyarország Zöld Pártjának elnöke.

A zöldek szerint a vadaskert létrehozásának gazdasági, és politikai haszna van, emellett a beruházás mellett a lovasberényi korábbi kormányüdülőt vadászkastéllyá akarják alakítani. Schmuck ismertette, védett erdőről van szó, ráadásul Natura2000-es területről, az erdőtörvény értelmében vadaskertet csak gazdasági célú erdőben lehet létesíteni. Nadap polgármestere is tiltakozott a Natura 2000-es területen tervezett beruházás ellen, ami a falu területének 26 százalékát érinti, ez a beruházás teljesen elzárná az erdőt a helyiektől

– tette hozzá a zöldpárt társelnöke.

Schmuck kijelentette, hogy az LMP követeli, hogy a beruházást- ami jelenti a kerítésépítést és a vadászati kastély bővítését- azonnal állítsák le. Továbbá a zöldek azt követelik Nagy István agrárminisztertől, hogy azonnal vizsgálja felül a beruházás környezetvédelmi engedélyét és kezdjen tárgyalásokat a területért felelős honvédelmi tárcával. Schmuck szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben luxus beruházásokra menjenek el a pénzek.

Kapcsolódó cikkek