Hárman, köztük két fiatalkorú erőszakolt meg egy 15 éves lányt

Megosztás

A lány alkohol és nyugtatók együttes hatása alatt állt, a szexuális cselekményt azonban egyáltalán nem akarta.

Tizenötéves lány sérelmére elkövetett csoportos szexuális erőszak miatt ítélt nem jogerősen több év szabadságvesztésre három férfit a Budapest Környéki Törvényszék kedden.

A három, egymással rokoni kapcsolatban álló elkövető – akik közül kettő fiatalkorú – 2019. március 1-jén késő este busszal utazott Budapestről Pécelre. A járatra felszállt a nyugtatók és alkohol hatása alatt álló, akkor 15 éves sértett, beszélgetni kezdett az elkövetőkkel és cigarettát kért tőlük. Az egyik vádlott közölte, hogy csak akkor adnak, ha leszáll velük a buszról. A lány beleegyezett, a három vádlottal egy patakparthoz ment, ahol a vádlottak kihasználták bódult állapotát és mindhárman szexuális cselekményt követtek el a sérelmére, megalázták és kiszolgáltatott helyzetben magára hagyták.

A törvényszék társtettesként elkövetett szexuális erőszak miatt az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat 2 év 6 hónap, a másodrendű, fiatalkorú vádlottat 4 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére ítélte, a harmadrendű vádlottat pedig 7 év fegyházbüntetésre.

Jogorvoslat benyújtására az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, a harmadrendű vádlott védője nem volt jelen. Az első- és a másodrendű vádlott és védőik felmentés, illetve enyhítés miatt nyújtottak be jogorvoslatot, így az ítélet nem jogerős. (via Hvg) A borítókép illusztráció.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek