1956: A KDNP-vezérnek nem Moszkva jut eszébe egy szuverén ország lerohanásáról, hanem Brüsszel

Megosztás

Egészen döbbenetes, hogy változott meg a kormányzati kommunikáció tizenkét év alatt. A rendszerváltás előtt “a ruszkikat haza kellett ebrudalni” Orbánék olvasatában, most meg dörgölőzni hozzájuk. Az akkor megmentőként feltűnő Nyugat közben ellenség lett és az oroszok a védenivalók. Tegye fel a kezét, aki érti.

A KDNP parlamenti frakcióvezetőjének az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján láthatóan nem Moszkva jut eszébe egy szuverén ország lerohanásáról, hanem Brüsszel. Simicskó István legalábbis az alábbi közleménnyel emlékszik 1956-ra:

„A magyarok odaadása a szabadságért, a szuverenitásért nem újkeletű. Ahogyan történelmünket végig kísérte az ezért való küzdelem, úgy jelent ez meg 1956 októberében is. Ezt a harcot azóta is megvívjuk – igaz, mindig más irányból jönnek a magyar érdekekkel ellentétes elvárások, beavatkozások.

A XX. század közepén a szovjet tankok és a magyar kommunisták ellenében kellett összefognunk, ma pedig a ránk erőltetett brüsszeli szankciókkal akarják fenyegetni a magyar családokat, a magyarság jövőjét.

Ahogyan megannyiszor az elmúlt ezer esztendőben, úgy most sem hagyhatjuk, hogy mások mondják meg, mi történjen hazánkkal! Példaként álljanak előttünk ’56 hősei, akik bátorságból és szabadságszeretetből jelesre vizsgáztak a nagyvilág előtt. Békeszerető nép vagyunk, így most is mindent meg kell tennünk, hogy mielőbb megkezdődjenek az orosz-ukrán béketárgyalások, majd pedig beköszöntsön a béke, amely az alapja egy fejlődő, boldog és erősödő Európának. Ha nincs béke, akkor nincs szabadság. Ha nincs szabadság, akkor nincs jövő. Óvjuk meg hazánkat az idegen érdekektől és óvjuk meg Európánkat a háborútól és az elhibázott gazdaságpolitikától.” (via 444.hu)

Igaz, tavasz óta sejthetjük, hogy Orbánék hozzáállása alapján 1956-ban a nyugati hatalmak jól is tették, hogy nem sodródtak bele a harcainkba és hagyták vérbe fojtani a forradalmat, hiszen nem az ő háborújuk volt, így pedig megőrizték a békét a kontinensen. Vagy hogy is van ez, tisztelt fideszesek?

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek