Sofőr viszi dolgozni az egyik tankerületi igazgatót

Megosztás

Péntek reggel sofőr várta a háza előtt Bognár Lászlót, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját. Az RTL kamerái rögzítették, ahogy Bognár ezzel az autóval megy be az 50 kilométerre levő munkahelyére. A kocsi 7 óra után érkezett, és fél órát várt rá.

Korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő számolt be róla, hogy az igazgató szolgálati autóval jár. Bognár nem reagált az RTL megkeresésére, a Klebelsberg Központ pedig azt írta, hogy „a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és szolgálati autót sem kapnak személyes használatra. A kocsikat logisztikai, szállítási, ellenőrzési, karbantartási feladatokhoz veszik igénybe, illetve a kötelező hivatalos programokkor használják”.

Korábban szintén Hadházy nyomán számolt be az RTL a szigetvári tankerületi dolgozók kétnapos csapatépítő programjáról, amit augusztusban tartottak. Háromcsillagos hotelben szálltak meg, borvacsorát és drávai hajótúrát is fizettek nekik a tankerület pénzéből. Bognár azt mondta, „a tankerületi működés tapasztalatait, illetve az elkövetkező időszak feladatait” beszélték át a dolgozókkal. Ebben az időben az iskoláknak éppen azt kellett felmérniük, át tudnak-e állni fatüzelésre.

Bognár május végéig fideszes képviselő volt Pécsen, állítása szerint azért mondott le, mert sem a munkahelye, sem a lakhelye nem köti a városhoz. Ekkor már másfél éve vezette a tankerületet is.

Forrás: RTL, 444.hu

Kapcsolódó cikkek