Palkovics: Jövő héten beüzemelik az első konténerkazánokat

Megosztás

Jövő héten beüzemelik az első konténerkazánokat egyes közintézményeknél, az első pár száz oda kerül, ahol a legelavultabb a fűtési rendszer – mondta az RTL-nek a technológiai és ipari miniszter. Palkovics László szerint előzetes felmérések után jutottak arra, hogy mintegy 1400 helyen lesz szükség az elavult gázkazánok miatt ilyen eszközökre.

Első körben 400 helyen, iskolákban, (állami, önkormányzati) intézményekben oldják meg a kazánok beszerelését. A miniszter úgy véli, azért van szükség a kazánokra, mert most ugyan jön gáz az országba, fel kell készülni arra a lehetőségre, ha nem jön vagy kevesebb érkezik, esetleg nagyon megdrágul. Úgy véli, a telepítés egyszerű lesz, mert az épületeken kívül helyezik majd el az eszközöket.

A Technológiai és Ipari Minisztérium javaslata alapján konténerkazánok válthatják ki elsősorban bölcsődék, óvodák és iskolák, bentlakásos szociális otthonok gázfűtését. A hazai gyártó többféle teljesítményű, fapelletet és más biomasszát égető egységet készít és szállít le a következő időszakban.

Kapcsolódó cikkek