Kikapott a Fidesz az időközi választáson

Megosztás

Százhalombattán csak a harmadik helyet tudta megszerezni a kormánypárti jelölt, ami egyáltalán nem megszokott az utóbbi időszakot tekintve.

Szoros versenyben ugyan, de alulmaradt a Fidesz–KDNP jelöltje Százhalombattán, a vasárnapi időközi egyéni választókerületi képviselő-választáson.

Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett végeredmény szerint Sinka László, az ÉRTÜNK Százhalombattai Közéleti Egyesület jelöltje győzött 256 szavazattal (27,59%). A második helyen Korcsmáros Iván független jelölt végzett 232 szavazattal (25%), míg a harmadik helyet a kormánypártok színeiben induló Lukács Bernadett szerezte meg 220 szavazattal (23,71%).

A választást Szél Pál képviselő halála miatt írták ki.

Október másodikán Budapest II. kerületében nyert fontos csatát az ellenzék, akkor Nagy Eszter a szavazatok közel 61 százalékát szerezte meg. Az országgyűlési választás óta tizenegy időközi választás volt Budapesten, és mindössze két helyen tudott nyerni az ellenzék. Kiábrándult szavazókkal, tétnélküliséggel, alacsony részvételi aránnyal, az összefogás hiányával és a Fidesz brutális mozgósításával magyarázták az ellenzéki szereplők a vereségsorozatot. (via Telex)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek