Hadházy: Plagizálta a diplomamunkáját a több tanárt kirúgó tankerületi vezető

Megosztás

Az országgyűlési képviselő egy szakértővel nézette meg Marosi Beatrix diplomamunkáját, aki több szempontból is kifogásolhatónak találta azt.

„Az öt tanárt kirúgó Marosi Beatrix tankerületi vezető diplomamunkájának jelentős része rossz plágium, a copy-paste módszerrel szabálytalanul bemásolt szövegrészekből áll” – írja Hadházy Ákos a Facebookon. Mint a 444.hu írja, a független országgyűlési képviselő most leellenőriztette a halálbüntetésről szóló teljes szöveget egy meg nem nevezett hozzáértővel, aki azt írta neki a szakdolgozatról:

„A diplomamunka legalább 36 százaléka más forrásokból szó szerint átemelt, ennek megfelelő jelölése nélkül. Nagy valószínűséggel ennél nagyobb arányban tartalmaz plagizált részleteket, azonban több esetben a megadott forrás nem volt megtalálható vagy pedig a diplomamunka megjelenése óta megváltozott.”

A szövegben előfordulnak „szó szerint átemelt részek”, idézőjel használata és forrásmegjelölés nélkül, idézőjel nélkül és helytelen/hiányos forrásmegjelöléssel, illetve idézőjel használata nélkül, forrásmegjelöléssel – bár minden szó szerinti idézetnél kötelező idézőjelet tenni és megjelölni a pontos forrást.

Hadházy szakértője emellett hiányos ábrákról, komolytalan forrásokról (Wikipédia), rossz linkekről, trehány irodalomjegyzékről is beszámolt. „A szerző nemtörődömségét mutatja, hogy a mások munkájából kimásolt mondatoknak a végén többször lemaradt a mondat végi írásjel, jelezve, hogy azokat kapkodva másolta és „saját” munkáját el sem olvasta annak elkészülte után.”

A szakértő szerint, mivel volt néhány helyes forrásmegjelölés is, Marosi „tisztában volt a helyes idézés szabályaival. Következtetésképp, azokon a helyeken, ahol plagizált, azt szándékosan, annak tudtában követte el, hogy tisztában volt tettének helytelenségével, ami további súlyosbító tényező.”

Hadházy teljes posztja a szakértő részletes véleményével az alábbiakban olvasható:

via 444.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek