Tovább él az örökkévalóságnak az utolsó ózdi csuklós Ikarus busz

Megosztás

Janiczak Dávid polgármester az utolsó példányt sikeresen kimentette a biztos pusztulásból. Így az ózdi múlt egy darabkája tovább élhet Ózdon.

Az eseményekről a polgármester maga számolt be Facebook-oldalán:

🚌AZ UTOLSÓ ÓZDON JÁRÓ CSUKLÓS IKARUS AZ NFÉ-BEN ÉL TOVÁBB!

A Volánbusz folyamatosan selejtezi a régi buszait, így a 280-as csuklós Ikarusok lassan kikopnak a forgalomból. Ózdon sem jár már a „2-es busz jelképe”, utolsó példányát azonban sikerült megmentenem a pusztulástól. Ezekből a selejtekből szedik ki a másban még használható alkatrészeket, majd mennek a busz temetőbe, azaz végleg elvesznek. Egy ilyen selejtezett, de még járóképes buszt vásároltam meg, majd ajánlottam fel a Nemzeti és Filmtörténeti Élményparknak kiállítás céljából, így az intézmény járműparkját fogja gazdagítani a jövőben, ahol bárki megnézheti. Lovas Lajos az intézményt működtető Forum Hungarikum ügyvezető igazgatója szívesen fogadta a felajánlást, és az átszállítás során is velünk tartott.

Az ózdi múlt egy darabkája tovább élhet Ózdon!

🚌Ma gurultunk át vele a Volán telephelyéről a kiállító térbe. A tank mellé való beparkolásban Kiss Ákos ózdi buszsofőr volt a segítségemre, ekkora rutinom ugyanis még nincsen sajnos. Köszönöm a segítséget, és köszönöm mindenki munkáját, aki lehetővé tette, hogy a busz a saját lábán, elég jól megőrzött állapotban válhasson kiállítási tárggyá.

Az NFÉ-ben egyébként több régi járművet is megnézhetnek, mindet tökéletes állapotban. Javaslom megtekintésre Önöknek is!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek