Négy olyan iskola is van Kisvárda környékén, ahol az uniós pénzekből telepített napelemek egy percet sem működtek – videó

Megosztás

Az uniós pénzek elköltése sikeresen megtörtént, de a napelemek csak dísznek vannak, semmit nem segítenek a villanyszámla csökkentésében, mivel sosem kapcsolták be őket. Eleve sok közülük olyan helyre került telepítésre, ahol szinte nem is éri napfény.

A kisvárdai tankerületben négy olyan iskola is van, ahol soha, egyetlen percet sem működött az uniós támogatásból telepített napelemes rendszer – írja az RTL, hozzátéve, hogy volt, ahol a paneleket sikerült egy fal mögé vagy az északi oldalra rakni.

Tuzsér egyetlen iskolájában a helyiek szerint a napelemek csak dísznek vannak a tetőn egy olyan épületen, ami tornaszertár lehet, ezt a Házon kívül stábja rejtett kamerák segítségével tudta csak meg, miután a tankerület nem volt hajlandó konkrétumokat elárulni. Az RTL azt írja, egy ilyen iskola villanyszámlája az elmúlt két évben tankerületi források szerint több mint négymillió forint lehetett, de ha működtek volna a napelemek, az elmúlt két évben egymillió 250 ezer forintot spórolhattak volna.

Ugyanígy Tarpán sem működtek soha az iskola épületére telepített napelemek, de ott legalább a tornaterem tetején lévők működnek, pedig mindkettőt ugyanakkor és ugyanaz a cég szerelte fel ugyanabból a támogatásból. Mondjuk lehet, hogy az volt a probléma, hogy a napelemeket itt az északi oldalra tették, ahova nem annyira érnek el a napsugarak.

Azt, hogy a kisvárdai tankerületben négy olyan iskola is van, ahol soha, egyetlen percet sem működött az uniós pénzből felszerelt napelem, a tankerület is elismerte, és annyit írt, hogy „a csatlakozási dokumentumok lejártak, ezért az áramszolgáltató nem tudta a rákötést elvégezni”, ezért pedig szerintük a koronavírus-járvány a felelős. Mármint az a járvány, ami 2020 tavaszán tört ki, miközben az RTL által megszerzett dokumentumok szerint a napelemes rendszereket hónapokkal korábban, 2019 nyarán, illetve novemberében adták át… (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek