Eszméletlenre verte hároméves gyermekét a részeg borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt. Az ittas férfi a barátnője által rábízott egyik gyermeket minden indok nélkül úgy megverte, hogy a gyermek az udvaron eszméletlen állapotban a földön feküdt anyja visszaérkezésekor – olvasható az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi 2021. március közepén megismerkedett egy négy gyermekes anyával és közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki. A nő a hétvégéket kiskorú gyermekeivel együtt a vádlott sajóbábonyi családi házában töltötte.

2021. június második felében az esti órákban a nő vásárolni ment, ezért gyermekei felügyeletét a párjára bízta. Az ittas állapotban lévő férfi viszont ismeretlen okból a hároméves fiút először fejen ütötte, majd fülénél fogva megrángatta, és végül nekilökte egy kemény felületnek.

Amikor az anya hazaért, a gyermekek közölték vele, hogy a vádlott a testvérüket nagyon megverte. A nő azt tapasztalta, hogy a gyermek eszméletlenül, sokkos állapotban fekszik az udvaron. Ekkor felelősségre vonta a férfit, aki viszont felfogott egy nagyméretű konyhakést, és ordítozva megfenyegette a nőt és gyermekeit, hogy megöli őket. A nő a gyermekekkel együtt elmenekült a házból, rendőri segítséget kért, illetőleg értesítették a mentőszolgálatot.

A bántalmazás következtében a gyermeknek 8 napon belüli gyógytartamú bevérzéses és zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek