Annyira nincs orvos az ajkai kórházban, hogy év végéig biztosan nem lesz onkológiai szakrendelés

Megosztás

Eredetileg remélték az illetékesek, hogy a nyári szünet végével megoldódik a probléma, de láthatjuk, hogy a közegészségügyben semmi sem javul, csak tovább romlik. Ajkán az onkológiai járóbeteg-szakellátás változatlanul szünetelni fog, legalább az év végéig.

Nem oldódtak meg az orvoshiány okozta problémák az ajkai Magyar Imre Kórházban. Mint azt korábban megírtuk, az intézményben humánerőforrás hiány miatt a nyár végéig szüneteltetni kellett az onkológiai járóbeteg-szakellátást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legújabb határozata alapján úgy tűnik, hogy a problémát azóta sem sikerült orvosolni, Müller Cecília országos tiszti főorvos ezért december 31-ig meghosszabbította korábbi határozatát. Az ajkai onkológiai betegeket így továbbra is a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban és a pápai Gróf Esterházy Kórházban látják el.

A határozathoz csatolt indoklás szerint a meghosszabbított szüneteltetés oka ezúttal „hosszan tartó, váratlan betegség”.

Az, hogy ez orvost vagy egészségügyi szakdolgozót érint, nem részletezték.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő már korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az ajkai szakellátás szüneteltetése miatt jelentősen csúszni fog a még nem ismert tumoros betegek szakvizsgálata, és kontrollra sem lesz lehetőség a településen. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek