Újabb ellenzék-Fidesz csata vasárnap Miskolcon

Megosztás

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szeptember 25-én időközi választást tartanak Miskolc 3-as számú egyéni választókerületében. A voksolásra azért van szükség, mert a terület eddigi önkormányzati képviselője, Hegedűs Andrea áprilisban parlamenti mandátumot szerzett, így le kellett mondania önkormányzati képviselői helyéről.

A Velünk a Város frakciószövetség Sebe-Gazdig Juditot indítja, ellenfele a fideszes Barta Gábor

Mostani cikkünkben a két jelöltet és életútjukat hasonlítjuk össze röviden, hogy megkönnyítsük a választást a vasárnapi voksolás előtt.

A várost vezető koalíció jelöltje Sebe-Gazdig Judit, aki tősgyökeres miskolci, középiskolai és egyetemi tanulmányait is a városban folytatta, marketing szakos diplomát szerzett. Jelenleg családi vállalkozásukban dolgozik és aquafitnesz-edzőként is tevékenykedik.
Fontos számára a fiatalok képviselete és a közéletbe való bevonásuk. Erre azért lehet alkalmas, mert ő maga is az új generációs politikusok közé tartozik.

Sebe-Gazdig Judit választókkal beszélget az utcafórumon

Komoly tapasztalattal rendelkezik a közösségi munka területén, a közösségfejlesztés mindig kiemelt fontossággal bírt számára, szervezett egyebek mellett nyári gyermektáborokat, autós és sportrendezvényeket. Azért is kíván kiemelten foglalkozni a területtel, mert az elmúlt évtizedek szerinte az elmagányosádásról szóltak. Ezért lokálpatriótaként kötelességének érzi, hogy újraélessze a közösségi szellemet és teret biztosítson az emberi kapcsolatok erősödésének.

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben és energiaválsággal sújtott időszakban kulcsszerepet kap a segítségnyújtás. Ebben a kérdésben is fontosnak tartja az együttgondolkozást és a közös cselekvést.

Barta Gábor a Fidesz-KDNP jelöltje, negyedik generációs hejőcsabai család sarja, de a választókörzetnek nem csak ezen a részén mozog otthonosan, sokat dolgozott  Martinkertvárosban és a Népkertben, az avasi és belvárosi részeket pedig szerteágazó családi, valamint baráti kapcsolatai révén ismeri jól, elmondása szerint.
Korábban, 2014-2019 között már volt a körzet önkormányzati képviselője, azonban 2019-ben a Fidesz valamilyen oknál fogva mégsem indította ismét a pozicióért.

Barta Gábor a Fidesz-KDNP jelöltje

Korábban gondnokként és karbantartóként dolgozott a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, illetve egy borászati vállalkozás résztulajdonosa is volt. A borászati vállalkozása a ceginformacio.hu adatai szerint kényszertörlésre került. Ennek okáról nem tudni pontos információkat.

Kapcsolódó cikkek