Remek irány: a Nemzeti Sportban egy megafonos nagyinterjú jelent meg

Megosztás

A sporthoz szinte semmi köze nincs, de a Nemzeti Sportnál már megszokhattuk az utóbbi években, hogy teljes mértékben a fideszes politika kiszolgálójává és szócsövévé vált.

Természetesen a Szőllősi György-féle médiatermékről van szó, ahol aligha meglepetés a nyílt kormánypropaganda, de még az ő olvasóik sem érdemlik meg, hogy a Megafon-beszélőfej Déri Stefiről olvassanak, akivel mintha csak game-ek között lennénk, úgy lehet átugrani az amatőr teniszről az „újságíróiszakmai” témákra. A részletekről a Hvg.hu számolt be.

2022-ben már semmi meglepő nincs abban, amikor a Nemzeti Sportból, az egyetlen magyar sportnapilapból dől a kormánypropaganda – mégiscsak egy KESMA-termékről beszélünk, amelyet Orbán Viktor jó barátja, Szöllősi György irányít. Ennek megfelelően láttuk már az ő szerelmi vallomását a miniszterelnöknek, olvashattunk hipnotikus erejű Kubatov-ódát, volt interjú Varga Judittal, no meg a nagy nemzeti sportmárka, a Mészáros Lőrinc-féle 2rule kortesbeszédét is a hasábjain.

Mindeközben a lap megszüntette magazinja, a Képes Sport rendszeres kiadását is, amely mostanra felnőtt férfiak ezreinek volt legfőbb poszterforrása és heti olvasnivalója. És hogy mi lett belőle?

A Képes Sportot hétvégi mellékletté redukálták, most pedig a megafonos Déri Stefivel olvasható benne interjú.

Az interjú apropója, legalábbis a felszínen, hogy az egykori Hír Tv-s, most internetes beszélőfej amatőr teniszversenyekre járt, egyetemen pedig kosárlabdázott is. A valóságban pedig sokkal inkább az, hogy mostanra a kormánypropaganda sportszekcióját is bevették abba a körforgásba, ahol ugyanazt a véges számú arcot forgatják képernyőről képernyőre, hasábról hasábra, közben pedig olyan szavakkal erősítik meg szerepüket, mint hogy „politikai elemző”, vagy Déri esetében „politikai kommentátor”.

Íme az interjú tartalma nagyvonalakban:

  • hogyan lett gyakornok az M1-nél,
  • hogy mennyire büszke Orbán elvbarátjával, Václav Klausszal, vagy éppen a szaúdi külügyminiszterrel készített interjújára,
  • hogy 283 ezren nézték meg TikTok-videóját a Tranzit Fesztiválról,
  • hogy kicsoda manapság Déri Stefi (politikai influenszer, véleményvezér, aki „az interneten vállalhatja a véleményét és a jó értelemben vett konzervatív világnézetét”)
  • és azt is, hogy „a netes világ fonákja”, hogy sok gyűlölködő kommentet kap.     

További részletek a Hvg cikkében olvashatók.

Kormányzati összefonódások mindenhol és mindenkor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek