Gyurcsány: Ébredjen fel, aki változást akar!

Megosztás

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szeptember 21-én kihelyezett frakcióülést tartott a DK Miskolcon. Ennek keretében a DK országgyűlési képviselői a város több pontján tartottak fórumokat és utcafórumokat, illetve Gyurcsány Ferenc miskolci egyetemistákkal is szűkkörű beszélgetést folytatott. A rendezvények sorát az Avason tartott utcafórum zárta.

A DK a következő hónapokban az ország legtöbb pontjára el kíván jutni, hogy megbeszéljék a helyieket érintő problémákat, ezzel is segítve az árnyékkormány programjának kidolgozását. Az országjárást Miskolcon kezdték. A pártelnök szerint ennek elsődleges oka az, hogy a városban vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak és támogatni szerették volna Sebe-Gazdig Juditot.

Gyurcsány Ferenc a választás tétjéről is beszélt:

“Imponáló a polgármester úr által ismertetett városfejlesztési koncepció, azonban ezek megvalósításához stabil többségre van szükség a közgyűlésben. Miskolcnak joga van ahhoz, hogy előbbre jusson, de hogy a lehető legnagyobb biztonsággal teljesülhessenek a tervek, kell a többség. Ennek megerősítéséhez Sebe-Gazdig Juditra van szükség.”

Más szempontból is fontosnak tartja a választást a pártelnök. Egy ellenzéki győzelemmel fel lehet hívni a kormány figyelmét arra, hogy az emberek elégedetlenek, érzik a brutális rezsiemelést és megoldást várnak a kormánytól.

“Arra kívánjuk rávenni az embereket, hogy ébredjenek fel, akik változást akar. Sokan talán begubóztak az áprilisi választás után, de távolmaradásukkal csak utat nyitnak azoknak, akiktől az ország szeretne megszabadulni. Magától azonban nem fog elmenni a gonosz; vagy jönnek, és megküzdünk vele, vagy a nyakunkon marad. Mi készen állunk arra, hogy ebben a küzdelemben elől menjünk, hogy mutassunk az országnak egy másik utat. Hogy megmutassuk, lehet másképp is kormányozni.”

A hallgatóságban többen is panaszodtak arra, hogy a rezsiszámlájuk többszörösére emelkedett, pedig a java csak ezután jön. Az egyik hölgy elmondása szerint az eddigi 20-22 ezerről most 66 ezerre emelkedett a gázszámlája.

Erre a megszólalásra a DK elnöke is reagált:

“Ez igen nagy különbség a magyar családok többségének” – reagált erre a DK elnöke, majd azzal folytatta, most szembesülünk azzal, hogy “lelepleződött az a hazugság, miszerint a kormány Oroszországgal kötött 15 éves gázszerződésével megóv bennünket a gázárak világpiaci árának változásaitól.”

– Az ország finanszírozása bajba került, ez azért van, mert “az Isten pénzét is kiszórta, hogy megőrizhesse a hatalmát” a kormány, de nem biztosította, hogy a magyarok megfizethető áron jussanak energiához. “Ez nem Brüsszel, hanem a kormányfő bűne” – szögezte le Gyurcsány Ferenc.

A fórum végéhez közeledve az árnyékkormány szerepéről is szó esett:

“Van egy politikai párt, ami világos alternatívát mutat. Van más választás. Az árnyékkormány legfontosabb küldetése, hogy visszaadja a reményt, a hitet, a lehetőséget, hogy másképp, máshogyan, másokkal lehet jól vezetni ezt az országot.”

Az utcafórum végén több kérdés is elhangzott, az egyikre úgy válaszolt Gyurcsány Ferenc, hogy őt kormányoldalon bemutathatják a patás ördögként, ennek ellenére ő még nyugodtan és békében tud az országban mozogni, anélkül, hogy félnie kellene az emberektől.

– Az a vezető, aki fél azoktól, akiktől kéri a felhatalmazást, az a vezető alkalmatlan. Ha én nem merek önök közé kijönni védőöltözet nélkül, azt jelenti, nem hiszek az önök becsületében és tisztességében – szögezte le.

Végül arra kérte a választókat, hogy ne nyugodjanak bele a mostani helyzetbe, ha kell, háborodjanak fel.

– A hazafiság ebben a helyzetben lázadás, a kormánnyal való szembefordulás – fogalmazott a DK elnöke, aki végül visszatért az időközi választáshoz. – Akik Sebe-Gazdig Juditra szavaznak, egyben arra is szavaznak, hogy folytassa a DK azt, amit elkezdett; büszkén, magabiztosan alternatívát mutatni az országnak. Lehet és kell is változtatni, hazánk sokkal többet érdemel, mert sokkal több lehetőség van benne. Ehhez Sebe-Gazdig Juditra kell szavazni a 3-as számú választókerületben vasárnap.

A fórumról készült élő közvetítést visszanézheti Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek