Miskolc együtt áll ki a pedagógusokért és a diákokért – újabb megmozdulást szerveznek

Megosztás

A Herman Ottó Gimnázium szeptember 20-án, a gyermekek világnapján újabb figyelemfelkeltő akciót szervez. Közös éneklésre invitálják a miskolciakat, hogy így fejezhessék ki szolidaritásukat Dezsőfi Györggyel, az iskola leváltott igazgatóhelyettesével és minden pedagógussal, illetve diákkal, akik kénytelenek elszenvedni a kormány elnyomását és megfélemlítését.

Az Együtt énekel a város a gyermekekért, a pedagógusokért, az oktatásért elnevezésű megmozdulásra mindenkit várnak, aki támogatja törekvéseiket, egy szabadabb és modernebb oktatási rendszert: “az óvodásokat, általános- és középiskolásokat, szakképzésbe járókat, egyetemistákat, pedagógusokat, szülőket, nagyszülőket, családokat, egészségügyi dolgozókat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, vállalkozókat, a városban működő kulturális intézmények, boltok, cégek dolgozóit, munkavállalói közösségeit, a nyugdíjasokat, a város minden lakóját, sőt az idelátogatókat is” – sorolják.

Mint a felhívásukban írják: “Sajnos a hazai oktatásban rengeteg probléma van, így nem képes minden diák tehetségét kibontakoztatni, hogy vágyaikat beteljesthessék.”

Ezért is van szükség a figyelemfelhívó akcióra és ezért bíznak abban, hogy a város minél több polgára csatlakozik a megmozduláshoz.

Tüntetés szeptember 12.-én, az élőlánc napján

A közlemény kiemeli azt is, hogy az eseményt támogatja Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, korábbi tanár és iskolaigazgató.

Az eseményre érkezőket arra kérik, hogy amennyiben lehetséges viseljék a pedagógus tüntetések jól ismert jelképét, a kockás inget, vagy valamilyen kockás ruhadarabot.

A rendezvény szeptember 20-án 17:30-kor veszi kezdetét a Szent István téren.

Kapcsolódó cikkek