Közel egymillió forintot hagyott el egy 81 éves férfi Miskolcon

Megosztás

Egy őszi délután, vásárlás után egy férfi telefonált a rendőrségre. A telefonáló elmondta, hogy elhagyta, vagy ellopták a kosárban hagyott táskáját, amiben közel egymillió forint volt, iratok, telefon és pénztárca is.

A 81 éves férfi miután 2022. szeptember 9-én, a kora délutáni órákban végzett a bevásárlással, a bevásárlókocsit az autójához tolta, majd a kipakolást követően az eszközt visszavitte a helyére. A fekete táskát a kocsik tetejére tette az idős férfi, majd visszaindult az autójához, beszállt a járműbe, bekapcsolta a biztonsági övet (!), gázt adott, majd elindult.

Miután a férfi rájött, hogy a fekete táskáját a boltnál hagyta, visszament a helyszínre, de már nem találta a pénzzel, iratokkal, mobiltelefonnal telt fekete táskát. Az üzlet biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget.

A városban megerősítő szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség munkatársai érkeztek ki először a tetthelyre. Az üzlet biztonsági felvételeit visszanézve a rendőrök látták, hogy egy férfi, és egy nő észreveszi a hátrahagyott fekete táskát, amit magukhoz vettek, és elindulnak a Vologda városrész felé. A megadott személyleírás alapján a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei is megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását.

A korántsem ködös miskolci őszi délután világosan kirajzolta a párost, akiket a rendőrök a Miskolci Rendőrkapitányság közelében ellenőrzés alá vontak. A férfi és a nő először nem akarta érteni a rendőrök kérdéseit, később azonban a ruházatuk átvizsgálása után előkerült 690 ezer forint.

A fekete táskát később egy környéki kukában találták meg az egyenruhások. A tárcában – a rejtett zsebben – volt közel 80 ezer forint és az iratok, illetve a kulcsok. A pénztárcának még híja volt.

Az intézkedésekkel majd azonos időben egy férfi telefonált, hogy a Mátyás király úton talált pénztárcát átadná a rendőrségnek. A helyszínre érkező rendőrök átvizsgálták a tárcát, amiben 230 ezer forinton kívül még bankkártyák és egyéb személyes tárgyak, iratok voltak.

A kép összeállt, és az elhagyott, ellopott fekete táska tartalma is.

A rendőrség a gyors intézkedéseinek, és természetesen a becsületes megtalálónak köszönhetően a fekete táska, annak teljes tartalmával együtt visszakerült jogos tulajdonosához.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt indított eljárást az ügyben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek