Újabb nagyvárosban romlott a közegészségügyi ellátás, megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés

Megosztás

Nem, nem a hanyatló Nyugaton történt, hanem Sopronban. A sokadik óriási lyukat ütötték az Orbán-kormány elmúlt 12 évi intézkedései a közegészségügyi ellátásban. Lehet menni közel 100 kilométerre, Győrbe, ha nagy a baj.

Sopronban megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés, a pácienseknek augusztus 27-től Győrbe kell menniük – írja a Telex. Mindez egy olvasói levél alapján derült ki. A lap azt írja, hogy komoly felzúdulást keltett az ügy az érintett soproni szülők körében, mert oda szerintük különösen nehéz időpontot szerezni, ráadásul 96 kilométerre van és méltánytalannak találják a hosszú utazást.

A Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, egy szakvizsgával rendelkező háziorvos tartotta. A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot – írta a Telexnek az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő).

Az Okfő szerint a relatív sürgős esetek 1–2 napon belül, az enyhébb esetek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetőek el. A Sopronban és környékén élő szülők ilyen esetekben kérhetik az utazási költségeik megtérítését – tették hozzá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek