A McDonald’s egyszer csak 80 Ft “elviteli díjat” vezetett be, a cég már reagált is a morgolódásra

Megosztás

Sokan nem értették, hogy miért pont azért kell plusz díjat fizetni az étteremben vásárlóknak, ha nem ott fogyasztjuk el az ételt, hanem elvisszük. Nem használunk tálcát, helyben evőeszközt és asztalt. A cég igyekezett magyarázatot adni.

Múlt csütörtök óta alkalmazzák.

Hétfőn délután olvashattuk, hogy elviteles díjat vezettek be a McDonald’s éttermeiben. Ha valaki nem az étteremben fogyasztja el a rendelt ételt, hanem elvitelre kéri, akkor 80 forintot számolnak fel.

A hvg.hu kérdésére a McDonald’s megerősítette, hogy szeptember 1-je óta él az új díj, melyet minden drive-on történő vásárlás, illetve az éttermekben elvitelre kért rendelések után számítanak fel, a rendelés értékétől függetlenül. Mint írták,

ez egy tranzakcióhoz kapcsolódó díj, amely az elviteles vásárlásokra vonatkozó megnövekedett többletköltségeik részbeni fedezetéül szolgál.

„Az elviteli díj mértékéről fogyasztóink a vásárlás előtt az étteremben tudnak tájékozódni, illetve kupon beváltása esetén a kuponon annak mértéke feltüntetésre kerül” – tették hozzá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek