Hatmilliárdért építhetett iskolát Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége – de miből fűtik majd?

Megosztás

A miniszterelnökhöz közelálló Orbán Balázs eldicsekedett a hatalmas eredménnyel a közösségi médiában, ám a hozzászólók feltettek néhány sarkalatos, életszerű kérdést is, amire nem valószínű, hogy választ is kapnak hamarosan.

Hatmilliárd forintért épült meg a Biatorbágyi Általános Iskola valóban gyönyörű új épülete. A 16 tantermes általános iskola 560 diáknak és egy 50 fős tanári karnak ad otthont – adta hírül a magyarepitok.hu

Az új épületről Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója posztolt Facebookon és Twitteren, mint írta, a közel 8000 négyzetméteres organikus stílusú iskolában minden látszó faszerkezet vörösfenyőből készült: az oszlopok, a gerendák, a szaruzat, a szelemenek és az oromdeszka is.

A gyerekek szabadtéri programjait egy gumilap burkolatú játszótér és sportpálya szolgálja, mely alkalmas kézilabda, kispályás foci, kosárlabda, röplabda és streetball játékokra, emellett futókört és távolugrógödröt is kapott az iskola. Az épületben továbbá tornatermet és étkezőt alakítottak ki főzőkonyhával együtt.

Bár Orbán Balázs erről nem tesz említést, a munkálatok elvégzését a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte el nettó 5,999 milliárd forintos ajánlattal, velük 2019-ben írták alá a kivitelezési szerződést. A felcsúti Fejér-B.Á.L. Zrt Mészáros Lőrinc gyermekeinek tulajdonában áll, ők építették a felcsúti iskolát is.

Miközben az épület külsejét a közösségi oldalakon sokan dicsérték, a hozzászólók arra is kíváncsiak voltak, hogy a hatalmas belső tereket hogyan és miből fogja kifűteni a fenntartó, valamint azt is sokan megjegyezték, vajon lesz-e benne elég tanár a havi 200 ezer forintos nettó fizetésért. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek