Rossz hír: eddigi múltja alapján nem hiszik, hogy a mecseki tűz okozója bárkinek is megtérítené a kárt

Megosztás

Azzal kezdődnek a problémák, hogy éveket ült börtönben egy autós csalás miatt, a károsultakat pedig azóta sem kárpótolta. A közösségi oldalán teljesen másnak mutatja magát, mint ami a valóság, ezek ismeretében pedig valószínűtlen, hogy sikerülhet bármiféle kárpótlást behajtani rajta.

Egy gazdag Ferrari-tulajdonos, aki jót akar, vagy egy szegény, de annál kreatívabb “életművész”, akinek nehéz elhinni bármit is? A múltja és a jelenlegi körülményei alapján inkább ez utóbbi a jellemző arra a pécsi férfira, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy ő okozta augusztusban a tüzet Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél.

A tűzben három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást, gyanúsított is van. Mégpedig az a férfi, K. M., aki néhány órával a tűzeset után egy nyilvános Facebook-posztban magára vállalt mindent és bocsánatot is kért a pécsiektől. Ezt a gesztust több ezren értékelték pozitívan a közösségi médiában, mondván: végre van valaki, aki arccal és névvel vállalja tettéért a felelősséget és hajlandó bocsánatot kérni. K. M gesztusát ugyanakkor némileg árnyalta az, hogy bár ő maga azt állította, baleset történt, valójában a tűz nem véletlenül keletkezett, hanem ő gyújtotta, mindezt akkor, amikor az egész országban a ritkán tapasztalt szárazság miatt tűzgyújtási tilalom volt.

Ha csak K. M. közösségi oldalát vesszük alapul, akkor a pécsi férfi egy látszólag jómódban élő, méregdrága luxusautókkal kereskedő vállalkozó benyomását kelti, akinek elhihetjük, hogy akár kárpótolhatja is a tűz károsultjait. Ám a látszat ezúttal csal. A férfi, aki a bejegyzései alapján sikeres vállalkozónak tűnhet, a valóságban nem vezet semmiféle céget, nincsen bejegyzett vállalkozása, de információink szerint olyan luxusautók sincsenek a birtokában, amelyeket hirdet.

Igaz, már önmagában ezek az autós hirdetések életidegenek, de minimum szokatlanok az autókereskedős szakmában. Bejegyzéseiben K. M. azt sugallja, hogy drága autókkal kereskedik, ezeket az autókat pedig gyűjtőknek és befektetőknek kínálja. Azon túl, hogy ezeknek a hirdetéseknek se fülük, se farkuk, a férfi az általa felkínált kocsik hollétéről sem árul el konkrétumokat, a megadott telefonszámon szinte elérhetetlen, a sajtóval néha csak egy-egy odavetett sms-ben kommunikál, a kérdéseket és az újságírókat kerüli. Facebookos bejegyzéseiben például online aukciók idejét adja meg, de hogy ezek az aukciók mégis hol és miként zajlanak, azt nem tudni, arról semmi nem derül ki. A Dorvengo Ferrari Auctions-ról például, ami a bejegyzései szerint 1996 óta van Pécsen, semmit sem tudni, ilyen nevű céget sem találtunk Magyarországon.

Úgy fest, K. M.-nek nincs túl jó híre Pécsen, legalábbis azok körében semmiképpen sem, akiket néhány évvel ezelőtt autós ügyletekkel csapott be. Úgy tudjuk, az autós ügylet miatt K. M. évekig börtönben ült, a NAV adóslistájára is felkerült, a károsultakat a mai napig nem kártalanította, ezért is dühösek rá. Az őt közelebbről ismerők szerint a férfi korántsem él jómódban, és nincs olyan anyagi helyzetben, hogy a károsultakon ő egymaga segíteni tudjon – még akkor is, ha egyébként ezt kommunikálja. Azok, akik ismerik a múltját, sem a fura autós hirdetésein nem lepődnek meg, sem azon, hogy K. M. bocsánatkérő, bűnbánós bejegyzésével sokak szívébe belopta magát. És azon sem, hogy az őt ért állítólag fenyegetéseket is igyekszik a javára fordítani, amikor azt írja: “Csak egy kérdés. Ha megöltök, megölettek engem… Ha tönkreteszitek az üzletem… Ha ellehetetlenítitek az életem… Akkor ki fog elszámolni a károsultakkal??? Ezen gondolkodtatok már?” További részletek a Hvg cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek