Galamb Alex vezetésével ismét munkába álltak az alapítvány kicsi segítői

Megosztás

A Sütni jó! alapítvány nagy munkakedvű kis porontyai Alex segítségével azoknak sütöttek finom kenyérlángost, akik segítettek nem sokkal korábban lefesteni a Szinva hídjait.

Galamb Alex és lelkes péktanoncai, avagy a Sütni jó! alapítvány csapata is tovább dagasztotta a péntektől vasárnapig tartó Szinva Örökség Napok önkéntes programjainak sorát. Sőt, kelesztette, hiszen kenyérlángosokat készítettek Diósgyőrben, a Csóka utcai pihenőpark kemencéjében. Az elkészült étellel azokat kínálták meg, akik vállalták, hogy közösségi munka keretein belül megújítják, átfestik a környék két hídját is. A borsodi péket és ifjú tanítványait Varga Andrea alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője invitálta sütésre – írja a Minap.hu.

– Hat tanonc jött most velem az alapítványtól – mesélt Galamb Alex, hozzátéve, a gyerekek mindig lelkesek, ha valamilyen felkérést kapnak. – Ők még sosem láttak ezelőtt olyan fatüzelésű búbos kemencét, amilyenen itt dolgoztunk, de azt mondták, “semmi baj, Alex bátyám, nekünk ez egy újabb kihívás”. Összesen 25 tepsi kenyérlángost készítettünk az önkénteseknek. A gyerekeket nagyon meglepte, hogy a helyiek közül már sokan ismerték őket, hallottak az alapítvány munkájáról.

Alex szerint az étel mindenkinek nagyon ízlett, többen még otthonra is csomagoltak belőle, hisz volt miből.

– Nekem nagyon könnyű volt a dolgom: megmutattam a gyereknek a folyamatokat, és onnantól önállóan csináltak mindent, míg én a kemencét kezeltem – tette hozzá.

Persze a kitartó munka jutalmat is érdemelt: a lángossütés után Varga Andrea elvitte a kis csapatot az Ady Endre Művelődési Házba, ahol a gyerekek megnézték a díszmadár- és hüllőkiállítást.

Munka után a megérdemelt pihenés

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek