Ez is csak elszállt szó marad? Még mindig várják a kis kutak a megígért kormányzati támogatást

Megosztás

Egyértelmű ígéretet kaptak a kormánytól, hogy ezen a héten legkésőbb folyósítják a támogatási összegeket, ami a konkrét életben maradásukhoz szükséges. Ám továbbra sem láttak egy fillért sem a magánkutak, ráadásul a MOL is tovább csökkentette a szállítható mennyiségeket részükre.

A kormány a kis benzinkutak megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el – ezt néhány nappal ezelőtt jelentették be. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint azonban ebből még egy forintot sem láttak a kis kutak – mondta el az ATV Híradójának Egri Gábor a független benzinkutak szervezetének képviselője.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a kereslet – főleg a benzin esetében – csökken a nyári szabadságok végéhez közeledve, a forgalom egy része pedig visszatér a fővárosi kutakra, az üzemanyaghiány továbbra is fennáll. „Az elmúlt napokban azt a tájékoztatást kapták a magánbenzinkutak a Moltól, hogy tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik” – mondta Bujdos az ATV Híradójának.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek