A kormánybarát Hír TV-ben kritizálták Palkovicsot az OMSZ-vezetés kirúgása miatt

Megosztás

A Demokrata főszerkesztője, Bencsik András szerint elkapkodott döntés született.

„Őszintén fájlalom, de azt kell mondjam, hogy szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt” – Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír TV-ben szokatlan mondatokkal kommentálta azt a hírt, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezető munkatársát is – szemlézte a műsort a HVG.

Bencsik pedig nem állt meg itt: szerinte „komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot” – mondta ezt arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia csak azt követően tudja vizsgálni az OMSZ előrejelzéseit, hogy a szervezet két vezetőjét már elbocsátották.

Bencsik szerint „mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. (…) Ne legyen rá büszke, de van ilyen. (…) De hogy utólag megpróbálunk vizsgálatokat legyártani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból”.

Pesze gyorsan emlékeztették Bencsiket a stúdióban, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, csak az utolsó csepp volt a pohárban a meteorológusok kirúgásánál az augusztus 20-i malőr. Bencsik persze erre is kontrázott, hogy jó lett volna, ha kiderül, milyen cseppek is voltak ezek, valamint megjegyezte, hogy ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen.

A szokatlan szócsata az alábbi videóban 14:40-től nézhető vissza:

via hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek