A futótűz megállította a spanyolországi vonatot, a menekülő utasok súlyosan megégtek – videó

Megosztás

Ahogy egész Európát, Spanyolországot sem kímélik az erdő- és bozóttüzek. Egy vasúti szerelvény közelében annyira felforrósodott a helyzet, hogy a vonatvezetőnek meg kellett állítania a szerelvényt. Gond nélkül megúszta, aki türelmesen várakozott a vonatban, akik azonban pánikba estek és az ablakot kitörve kimenekültek, komolyan megégtek.

Futótűz tombol a spanyolországi Bejís közelében, és a szél annyira felkorbácsolta a lángokat, hogy az kedd délután megállított egy Valenciából Zaragozába tartó vonatot, rajta 48 utassal – írja a BBC.

A mozdonyvezető azt kérte, hogy mindenki maradjon a helyén, de több utas pánikba esett, és míg a masiniszta a vonat megfordításán dolgozott, kitörték az ablakokat, és menekülőre fogták. Közülük tízen megégtek, egyikőjüket helikopterrel szállították egy valenciai kórházba. A legsúlyosabb sérüléseket spanyol lapok szerint egy 58 éves nő és egy 15 éves lány szenvedte el. A vonaton maradók közül viszont senki sem sérült meg.

NoMePisesLaManguera on Twitter: “Varios heridos cuando un tren ha quedado atrapado en el #IFBejís.Los heridos están siendo atendidos en la estación de #Caudiel están siendo por efectivos de @GVAsanitat, @CruzRojaCS y @UMEgob pic.twitter.com/7XGoFKdgze / Twitter”

Varios heridos cuando un tren ha quedado atrapado en el #IFBejís.Los heridos están siendo atendidos en la estación de #Caudiel están siendo por efectivos de @GVAsanitat, @CruzRojaCS y @UMEgob pic.twitter.com/7XGoFKdgze

A vonat végül visszafordult, és egy közeli állomáson állt meg. Itt csatlakoztak hozzá újra a szerelvényt elhagyók, akik a síneken gyalogolva követték visszafelé a vonatot.

Bejísből és a közeli városokból több mint kétezer embert telepítettek ki a tűz miatt. A helyi tűzoltók attól tartanak, hogy akár 6 ezer hektárnyi terület is leéghetett. Egy másik futótűz is kialakult Valencia közelében, még szombaton, villámcsapás miatt. Az 11 500 hektár földet perzselt fel. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek