Meglepő? A tűzifarendelet egyik legnagyobb nyertese Mészáros Lőrinc tűzhelygyártó cége lehet

Megosztás

Eddig elmaradt a várt nagy profit, a Fidesz nyári döntéseinek köszönhetően azonban számolatlanul érkeznek a megrendelések, fogyóban a készletek, nagyon beindult az üzlet.

Mészáros Lőrinc és az Opus Global tulajdonában van az ország egyik legnagyobb kandalló- illetve fatüzelésű tűzhelygyártó vállalata – emlékeztet hétfői cikkében a Magyar Narancs. A lap szerint már be is indult a cég, mióta a kormány egymás után hozza azokat az intézkedéseket, amik a fatüzelés irányába terelik a fogyasztókat.

A salgótarjáni címen bejegyzett Wamsler SE kazánokat, kandallókat és fatüzelésű tűzhelyeket is gyárt.

A vállalat eredetileg a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként született meg, majd több tranzakció végén a Phylaxia csoport része lett. Onnan került az Opimus Group ernyője alá és lett 2017-ben Mészáros tulajdon, amikor is az Opimust Opus Globalra keresztelték át.

Hiába remélt éveken belül 600 milliós nagyságrendű profitot a tulajdonos, a nyereség sokáig elmaradozott. Ez azonban változhat most, hogy a rezsirendelet nyomán a fa- és széntüzelésű kályhák iránti kereslet ugrásszerűen megnőtt. A vállalat honlapján már jelezte, hogy rengeteg megrendelést kapnak az elmúlt hetekben, készleteik megcsappantak. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek