Kanász-Nagy Máté Miskolcon: „Minden eszközt megragadunk az erdők megvédése érdekében!”

Megosztás

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke a Miskolcon tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarország zöld pártja minden jogi és civil lehetőséget megragad, hogy küzdjön a kormány szégyenteljes intézkedése ellen, amely veszélyezteti a hazai természeti kincseket, az erdőket.

A cél érdekében már több lépést is tettek. Levélben keresték meg Novák Katalin köztársasági elnököt, illetve elődjét, Áder Jánost is (aki nagy környezetvédő hírében áll), hogy akadályozzák meg az erdők elpusztítását. Emellett az állampolgárok támogatásával is több tiltakozó akciót valósítottak meg. Az LMP elindított egy petíciót az erdők védelmében, amelyről korábban mi is beszámoltunk. A kezdeményezést már több mint 60 ezer ember írta alá.

Néhány nappal ezelőtt tüntetést is tartott a párt, amelyen közel 10 ezer állampolgár fejezte ki világosan, hogy elfogadhatatlannak tartja magyar természet tönkretételét. Budapest mellett egyébként Miskolcon és több vidéki városban is tüntettek a kormány intézkedése ellen.

Magyarország zöldpártja azonban nem állt meg itt. A hétvégén létrehozták az Erdővédő köröket, melyeknek nagy jelentősége lesz a magyar természet megvédéséért vívott küzdelemben. Vincze Károlytól az LMP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei politikusától megtudtuk, hogy megyénkben is létrejött egy Erdővédő kör, mely közel 200 taggal kezdi meg a munkát.

Kanász-Nagy Máté és Vincze Károly

Kanász-Nagy Máté zárásként elmondta, hogy csak az állampolgárok együttműködésével és határozott tiltakozásával védhetők meg a magyar erdők, ezért mindenkit arra kér, hogy csatlakozzon ezekhez a körökhöz és tegyenek együtt egy élhetőbb, zöldebb jövőért.

Az LMP petícióját az ide kattintva támogathatják.

Kapcsolódó cikkek