Minimum 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol a DK

Megosztás

Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatás bevezetését javasolta pénteki online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

A “brutálisan megdrágult iskolakezdésről” beszélve azt mondta: egy tavalyi kalkuláció alapján a magyar családoknak gyerekenként 20-30, de akár 50 ezer forint pluszkiadást is jelenthet az iskolaév elindulása. Hozzátette: azt javasolják, hogy a támogatás minimuma 20 ezer forint legyen.

Az egyedülálló szülők 30 ezer, a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelők 40 ezer forintot kapnának – mondta Kálmán Olga.

Nem szabad hagyni, hogy az orbáni infláció, a Fidesz megszorításai az iskolába készülő gyerekek életét nehezítsék meg -fogalmazott a DK politikusa.

Ez a juttatás “lenne a minimum azok után, hogy a kormány megnehezítette az életünket az orbáni inflációval, a rezsiemeléssel és a megszorításokkal” – tette hozzá.

“Nem szabad tétlenül nézni, hogy a Fidesz az emberekkel fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát” – jelentette ki.
Kálmán Olga közölte: el kell kerülni, hogy egyes gyerekek azért kerüljenek hátrányba már az első becsengetés pillanatára, mert a szüleik nem tudják megvenni nekik a szükséges iskolaszereket.

MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts