Az Országos Meteorológiai Szolgálat úgy beszólt az Indexnek, hogy a fal adta a másikat

Megosztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem tudta ölbe tett kézzel végignézni, hogy az alig két éve “átszervezett”, egykor független híroldal a valósághoz közel sem járó, kattintásvadász címet adott az ő előrejelzésük alapján. Az internetet gyorsan fel is robbantotta az odaszúrás, amivel nehéz vitatkozni.

A pénteket és a hétvégét magába foglaló előrejelzést ezzel a címmel tette ki a Facebookra az Index: “Viharos széllel érkezik meg a hidegörvény, jégesőt, intenzív csapadékot hozhat”

Azonban ha valaki beleolvas a cikkbe, láthatja, hogy az előrejelzésnek gyakorlatilag alig van köze a címhez, mivel semmiféle intenzív csapadék, jégeső nemigen várható, legjobb esetben is elszórtan lesz csapadék, az sem túl sok. A meteorológiai szolgálat ezért nem is hagyta szó nélkül az erőteljes ferdítést:

“Index.hu, Csak annyit szeretnénk kérdezni, hogy az értő olvasás nálatok nem követelmény?

“A Magyarországot elérő hidegörvény miatt pénteken elsősorban a nyugati megyékben fordulhat elő kevés helyen zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szelet napközben élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében szélerősödés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között várható, a nappali maximumok 27 és 32 fok között alakulnak.”

Ebből hogyan született meg a cím?”

Néhány hozzászólás a mentősök kritikája alatt:

“Országos Meteorológiai Szolgálat ez betalált nagyon. Sajnos az újságírók a szenzációra hajtanak, képesek valótlant is leírni, hogy “kattintást” érjenek el, jó pénzért. Ami szigorúan véve álhírterjesztés is lehet, jogilag mindenképp aggályos.”

“Országos Meteorológiai Szolgálat úgy találták ki a címet hogy kattintsanak, szimpla #clikbait vicc osztály”

“Index? Erős mélyrepülésben vannak a “profilváltás” óta. Leszoktam róluk, bohócok; már csak egy lépésre vannak a bányászbéka origo-tól”

“A viharos szél a majomhimlő terjedését is elősegítheti…🌪🦍

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek