Férfinak öltözve rabolta ki a húsboltot egy nő

Megosztás

Egy kaposvári húsboltból csaknem 80 ezer forintot rabolt egy nő még 2020 novemberében. Az ügyészség közleménye szerint a nő alaposan megtervezte a rablást: férfinak öltözött, nagyobb méretű cipőt, kesztyűt vett fel, továbbá egy, az igazihoz megtévesztésig hasonlító játékfegyvert is magával vitt.

Az ügyészség szerint a nő közvetlenül zárás előtt lépett az üzletbe, ahol a „fegyvert” az eladóra fogta és a bevételt követelte. A boltos félelmében átadta az aznapi 78 500 forint bevételt. A nő ezt követően egy közeli kapualjban átöltözött, majd szatyrát a helyszínen hagyva hazament.

A nő DNS profilja azonban egy idei lopás miatt bekerült a bűnügyi nyilvántartásba, amely egyezést mutatott a húsbolti rablást követően hátrahagyott szatyron rögzített mintával, így tudták a rendőrök a másfél évvel korábbi bűncselekmény elkövetőjeként azonosítani.

Az ügyészség a vádiratában az 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő minősített rablás vádlottjával szemben fegyházbüntetést kért. A nő azt vallotta, hogy lejárt számláit akarta kifizetni a rabolt pénzből.

Kapcsolódó cikkek