Zseniális, ez lenne az üzemanyaghiány megoldása? Biciklis mentőket vet be az OMSZ

Megosztás

Az információk szerint némi többletpénzt azért kapna az, aki vállalja a biciklis egységben történő szolgálatot. Tény, a bicaj nagyon keveset fogyaszt.

Új feladatot kaptak július elején az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) állomásvezetői a Népszava beszámolója szerint: fel kell mérniük, hogy kik azok, akik többletpénzért cserébe vállalnák, hogy dolgoznak egy új, biciklis mentőegységben. A lap információi szerint a bringásokat elsősorban a városokban vetnék be, különösen azokon a területeken, ahonnan az átlagosnál is több a hívás, ilyen helynek számít például Budapest is.

A biciklisekre azért is lehet szükség, mert az OMSZ naponta az ország minden pontjáról nagyjából háromezer hívást kap, ezek egyharmada pedig Budapestről érkezik. A régióban szolgálatot teljesítő mentők pedig nem győzik a tempót: naponta 10-15 autót kell átvezényelni a fővárosba máshonnan és van, hogy még így is torlódnak a hívások, előfordul, hogy egy mentőre jóval több mint 15 percet kell várni.

A biciklis mentőkről szóló értesülést a lapnak Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője is megerősítette. A Népszavának Győrfi azt írta: a fővárosban 2023 tavaszán indul a program, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik.

A tesztüzem pedig heteken belül megindulhat: az OMSZ tervei szerint először Budapest belső, forgalmas területein lehetnek biciklis elsősegélynyújtók. Győrfi Pál szerint ha kedvezőek lesznek a fővárosi tapasztalatok, akkor más városokra is kiterjeszthetik a biciklis mentőszolgálatot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek