Márki-Zay szerint Orbán és Gyurcsány egy követ fúj

Megosztás

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldalán a LEX POLT felkiáltással hivatkozik Gyurcsány Ferenc és a Fidesz együttműködésére.

“Az MMM vasárnapi közös kiállását a DK csak fideszes érdekekkel magyarázható viselkedése indokolta – ezért nem támogatunk egyetlen DK-s jelöltet sem a mostani időközi választásokon. A DK-val ellentétben ez nálunk nem jelenti azt, hogy ellenjelölteket indítanánk velük szemben, sőt, a helyi Kossuth Körök is szabadon részt vehetnek bármilyen kampányban, amelyet a tagjaik fontosnak tartanak” – írta a posztban.

“A bejelentést komoly sajtóérdeklődés és DK-s közösségi aktivitás kísérte, sőt még a kormánypárti sajtó is tudósított róla. A 15 pontos indoklásból azonban mind a DK, mind a Fidesz-sajtó elhallgatta azokat a pontokat, amik Gyurcsány Ferenc és a Fidesz együttműködéséről, közös érdekeiről és értékeiről szóltak: az Unió-ellenes lépésekről, Putyin titkosszolgálatával való együttműködésről, titkosított energiaszerződésekről, vagy éppen az elmaradt elszámoltatásról. Senki nem gondolhatja, hogy a 2004 és 2009 között miniszterelnök Gyurcsány Ferenc ne rendelkezett volna bőséges bizonyítékokkal a 2002 előtti fideszes korrupciós ügyekről, mondjuk a Grippen-beszerzésről…

Bauer Tamás józan gondolatmenete üdítő kivétel ebből a szempontból: maga is elismer egyes állításokat, nem nyilatkozik Gyurcsány Ferenc általa közelről nem ismert 2022-es kampánybeli viselkedéséről (a közös kampány gáncsolása, az Ördög ügyvédje által indított negatív kampány leállítása, roma képviselet akadályozása, anyagi támogatás minimalizálása, kampánykommunikáció szabotálása).

Bauer Tamás írásában megemlít viszont valamit, amire érdemes visszakérdezni:

Milyen háttéralku részeként tartotta hatalomban Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor legfőbb ügyészét és annak helyettesét? Erről a bennfentes Bauer csak annyit ír: „Ami Polt Péter ügyészségen maradását illeti, az MSZP–SZDSZ-es parlamenti többség kényszerhelyzetben kötött kompromisszumot”.

Akár még azt is el lehet hinni, hogy Gyurcsány Ferenc személyesen nem vett részt a kormányzása alatt a korrupcióban, de azt is lehet látni, hogy nem is tett ellene semmit. Polt hatalomban tartásában ugyanakkor személyes és aktív felelőssége van.
Mi egy olyan országért dolgozunk, ahol a legfőbb ügyész pártállástól függetlenül elszámoltat minden bűnözőt és fellép minden korrupció ellen.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek