Megrovást és 241 ezer forint bírságot kapott a Kálmán Olgát lefejezéssel fenyegető férfi

Megosztás

Nem emeltek vádat, de megrovást kapott az a férfi, aki az édesanyja Facebook-profiljáról – az asszony tudta nélkül – többek között fejlevágást, felgyújtást és a családja kiirtását helyezte kilátásba hosszas üzeneteiben Kálmán Olgának – írja a Blikk. Ezen túl közölték a fenyegetővel, hogy „többet ilyet ne csináljon”, továbbá kötelezték 241 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, fogalmaz a lap. Tavaly mi is beszámoltunk róla, hogy a rendőrség egyetlen nap alatt elfogta a zaklatót.

A Blikk most megkereste az 53 éves rokkantnyugdíjast, aki kijelentette, hogy nem bánta meg tettét, de állítása szerint többé nem tesz ilyet. „Azt akartam, hogy nyilvánosságra kerüljön, hogy az országban én gyűlölöm a legjobban Kálmán Olgát és az egész baloldalt. A célom az volt, hogy ezt mindenki megtudja, ami sikerült is. Ez az érzés persze azóta sem változott bennem, de politikával nyilvánosan többé nem foglalkozom” – mondta a lapnak V. Gábor.

„Olgát nem sajnálom, változatlanul gyűlölöm őt. Azért írtam neki azokat, hogy essen neki rosszul, gondolkodjon el a megnyilvánulásain, de sosem bántottam volna. Ha tudnám is, hol lakik, nem mennék el hozzá, hiszen nem őrültem meg” – tette hozzá a fenyegető.

„Fenyegetnek. Fejlevágással, a családom kiirtásával, felgyújtással” – ezzel osztotta meg tavaly májusban Kálmán Olga DK-s politikus – ma már országgyűlési képviselő – azokat az üzeneteket, amiket egy bizonyos Józsefné küldött neki Győrből. A politikus feljelentést tett, a fenyegetőzőt egy nap alatt elfogták. A rendőrség akkor azt közölte, hogy az ügyben az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétség gyanújával, először ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, ám mivel a fenyegető még akkor is írt Kálmán Olgának, amikor ő éppen a rendőrségi feljelentést tette, hamar beazonosították az 53 éves V. Gábort, akit egy napon belül, győri otthonában fogták el.

A nyomozók lefoglalták azt a számítógépet, amiről a férfi az anyja Facebook-profilját használva küldte az üzeneteket Kálmánnak. A férfi beismerte a bűncselekményt, szabadlábon védekezhetett, és egy megrovással megúszta tehát a dolgot.

„Önmagában az a tény, hogy a rendőrség és az ügyészség is komolyan vette az ügyet, nagyon fontos lépés az ország normális működése irányába. Hiszen nem az a lényeg, mekkora a büntetés, hanem az, hogy az illető és mindenki más, aki azt gondolja, büntetlenül lehet másokat fenyegetni, becsmérelni a közösségi portálokon, tanuljon az ügyből. (…) Elfogadtam az ügyészség döntését, és egyáltalán nem bántam, hogy az egyébként is leterhelt bíróságok idejét nem raboltuk azzal, hogy egy politikailag megvezetett állampolgár mentális állapotával foglalkozzon a testület közpénzen”

– reagált a fejleményekre a Blikknek Kálmán Olga.

Az online térben zajló kortárs bántalmazás, más néven cyberbullying nehezebben megfogható, mint az iskolai vagy egyéb bántalmazás, és rengeteg arca van a chatroomos beszólogatástól az állandó kéretlen Messenger-üzeneteken és hate page-eken át egy másik ember fotóinak vagy akár szexuális elemeket tartalmazó videóinak illegális felhasználásáig. Leggyakrabban nem önmagában álló jelenség, a hatása pedig gyakran rombolóbb, mint a hagyományos bullyingé, de ha felbukkan, könnyebb rendőrségi ügyet indítani belőle. 

Forrás: Telex.hu, Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek