Tiszaújvárosban idén is lesz tűzijáték augusztus 20-án

Megosztás

Erről a döntésről a város polgármestere, dr. Fülöp György számolt be Facebook oldalán. Bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy Tiszaújváros a hagyományoknak megfelelően idén is megtartja ünnepi rendezvényeit, melynek része az esti tűzijáték is.

A polgármester sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az egyik legszebb nemzeti ünnep és annak rendezvényei megosztó kérdéssé váltak és politikai csatározás eszközei lettek. Mint írta: „Az elmúlt időszakban sajnos komolyan megosztotta az országos közvéleményt az augusztus 20-i tűzijáték(ok) sorsának és szükségességének kérdése. Tiszaújváros polgármestereként és magánemberként is mélységesen felháborít és elkeserít, hogy az egyik legszebb nemzeti ünnepünket, ha úgy tetszik Magyarország születésnapját egy ilyen méltatlan politikai vita lengi körül.”

Fülöp György kiemelte azt is, hogy Tiszaújvárosban az ünnepeket és a rendedzvényeket mindig az ésszerűség keretein belül, a városlakók érdekeinek figyelembevételével tartották meg és ez idén sem lesz másképp. Hangsúlyozta azt is, hogy: „Büszke vagyok arra, hogy Tiszaújvárosban mindig minden ünnepet úgy tartottunk meg, hogy kortól, nemtől, származástól és politikai nézetektől függetlenül mindenki együtt ünnepelhetett.”

A polgármester bejegyzéséből kiderül az is, hogy idén kétnapos rendezvénysorozattal ünnepel a város, kifejezetten színes programkínálattal. A tűzijáték költsége, szemben a budapestivel, nem milliárdokban mérhető, mindössze alig több mint egy millió forintot költenek rá. Megjegyzi azt is, hogy amennyiben most döntenének a lemondása mellett, akkor egyébként 400 ezer forintos kötbért kellene fizetniük, tehát érdemben spórolni sem tudnának rajta.

Fülöp György a bejegyzését az alábbi gondolatokkal zárta: „Teljes mértékben együttérzek mindenkivel, akit az elmúlt időszak eseményei kilátástalan helyzetbe sodortak, továbbra is szolidaritást vállalok a háborúban érintett nemzetek lakosságával és természetesen megértem az állatbarátok álláspontját is, akik a kiskedvenceikért aggódnak. A mi ünnepünk idén sem a fényűzésről és az indokolatlan pénzszórásról fog szólni, hanem arról, hogy méltó módon, a hagyományainkat folytatva és egymás véleményét, emberi méltóságát tiszteletben tartva emlékezzünk meg Szent István királyunkról.
Mindenkit szeretettel várunk a programokra!”

A polgármester teljes írása itt tekinthető meg:

Kapcsolódó cikkek