Így zajlott a kormány megszorításai elleni péntek esti tüntetés Miskolcon

Megosztás

Miközben Budapesten megint elfoglaltak egy hidat a kormány utóbbi hetekben tett bejelentései kapcsán elégedetlenkedők, a borsodi megyeszékhelyen is összegyűltek néhány százan.

Mint azt a Minap.hu írja a tudósításában, a megyei Kossuth körök által péntek estére meghirdetett belvárosi demonstráció biztosításában a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), a Padtársak miskolci és a Párbeszéd borsodi szervezetei mellett azok a kisvállalkozók is részt vettek, akikért a szolidaritási tüntetés is szerveződött. „A KATÁ-sok, a tanárok, a diákok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és mindazok mellett, akiket az Orbán-rendszer nyomorba dönt” – írták néhány napja közösségi felületükön az “Ébredj, Borsod!” szervezői akciójuk kapcsán.

A Centrum Áruháznál este hét előtt kezdődött rendezvényt annak házigazdája nyitotta meg. “Dühös vagyok az átvert KATÁ-s vállalkozók, a rendszer áldozatai, a megélhetési válságba taszított családok, a hétszeres gázár és a csőd szélére sodort önkormányzatok miatt. Dühös vagyok, mert becsaptak bennünket. A Fidesz mindannyiunkat becsapott a választási kampányban” – mutatott rá Szopkó Tibor.

A helyi Momentum képviseletében felszólaló önkormányzati képviselő a közéleti vitákat mostanság eluraló kormányzati intézkedések kapcsán hozzátette: hárommillió szavazóját csapta be legjobban a kormánypárt.

Az eseményen felszólalt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje is. “Most mindenki aggódik, a kormány is aggódik. Jogosan félnek, mert most omlik a fejükre az a rengeteg hazugság, amivel megnyerték a választást. Egy országot kormányozni azonban csak tisztességgel és becsülettel lehet” – fogalmazott, majd hozzátette: olyan idők elébe nézünk, amikor a Fideszre szavazók is rövidesen csatlakozni fognak a tüntetésekhez.

Később a tömeg a Villanyrendőr felé vette az irányt, majd a Városház térre is elmentek. A több mint kétórás megmozdulás fáklyagyújtással ért véget a Szemere kertben.

Forrás és további részletek: Minap.hu; Fotók: Mocsári László/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek