A miskolci ellenzék is megszólalt: Családok mehetnek tönkre a KATA és a rezsicsökkentés szétverése miatt, az egészségügy is bajban

Megosztás

Végképp kibújt a szög a zsákból, a Fidesz légvárakra és orbitális hazugságokra építette az idei választási kampányát. A legnagyobb ellenállást és visszhangot azonban a rezsidíjak brutális és gyors emelése váltja ki. Ennek okán megszólalt Szarka Dénes is, a Jobbik miskolci elnöke.

A Jobbik miskolci elnöke úgy fogalmazott, “kőkeményen szembejött a valóság a Fidesszel”, hiszen most már belátta a kormánypárt, hogy nem elég az önkormányzatokat kivéreztetni ahhoz, hogy a rendszerszintű korrupció és a felelőtlen gazdaságpolitika költségeit fedezni tudják – számolt be róla a Minap.hu. Pedig már maguk az önkormányzati elvonások is éreztették a hatásukat a hétköznapi életben: elég csak például a miskolci közösségi közlekedés problémáira gondolni, ami nagyban “köszönhető” az állami finanszírozás megvonásának Szarka Dénes szerint.

– A kata megcsonkításával és a rezsicsökkentés megtorpedózásával azonban most már közvetlenül, és valóban húsba vágóan fennáll a veszélye annak, hogy családok mennek tönkre – mutatott rá a politikus.

Elmondta azt is, hogy országosan mintegy 450 ezer, csak Miskolcon nagyságrendileg 5 ezer vállalkozót, és így 5 ezer családot érint a katatörvény. Esetükben a megélhetésük sodródik veszélybe.

A Jobbik miskolci elnöke külön kiemelte az otthoni szakápolásban dolgozókat, akik már a katával is nehezen jöttek ki a fizetésükből – most egyenesen ott tartunk, hogy szeptembertől már nem biztos, hogy el tudják látni a feladatukat. Holott az egészségügyi ellátás egy fontos szelete az övék.

– Az egészségügy összeomlásával fenyeget a döntés. A miskolci Jobbik nevében szeretnénk csatlakozni azokhoz a civilekhez, akik arra kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá ezt a törvényt” – tette hozzá Szarka.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek