A vidéki üzemanyag-ellátás a bedőlés szélén – nincs már semmilyen kormányzati támogatás

Megosztás

Hiába próbáltak a minisztériumokhoz fordulni, nincs pénz. A mezőgazdaságban különösen súlyos ellátási problémák lehetnek az üzemanyag terén. Az augusztusi hónap pedig annyira kritikus lesz, hogy szinte biztosan bedől a vidéki üzemanyag-ellátás.

Eddig az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. fizette ki a literenkénti 20 forintos támogatást a kisbenzinkutaknak, de a társaság arról adott tájékoztatást, hogy pénzügyi keretei már nincsenek, így a júliusi támogatás kifizetését már nem látjuk – mondta az InfoRádió érdeklődésére a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. Egri Gábor hozzátette:

próbáltak minisztériumokhoz fordulni, hogy ki a felelős, ki tud pénzügyi forrásokat teremteni, de még nem kaptak semmilyen pozitív választ.

Egri szerint közben nagyon komoly ellátási problémák lehetnek a mezőgazdaságban, ahol már zajlik az aratás.

Beszélt arról is, hogy globális ellátási problémák vannak, a finomítói kapacitások nem fedik le a piaci igényeket, ez Európára is igaz, és Magyarországra is. Jelenleg egyedül a százhalombattai finomító képes ellátni a magyar piacot üzemanyaggal, mert térségünkben is üzemanyaghiány van részben az OMV leállása miatt.

Hernádi úr bejelentette, hogy augusztusban a Mol is le fog állni, a battai finomító, és ezért az állami tartalékok megnyitását fogja kérni. Nagyon kiélezett a helyzet, ez a vonat, nagyon úgy néz ki, hogy a falnak csapódhat”

– fogalmazott a szövetségi elnök.

Szerinte mivel a júliusi támogatást sem látják, hogyan kapják meg, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a vidéki ellátás be fog dőlni Magyarországon. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek