Bejelentették a rezsicsökkentés sávos kivezetését, össze is omlott az MVM ügyfélszolgálata

Megosztás

Az egybeesés nem véletlen, fogyasztók sokasága kétségbeesve próbálta felvenni a kapcsolatot a vállalattal, ám az online felület beadta a kulcsot és akadozva, de inkább sehogy sem működik szerda délután óta.

Szerda délután óta némi türelmet igényel az állami energiaszolgáltató online ügyintézési felületének használata. A problémát szerkesztőségünkben is észleltük, illetve az MVM Next Facebook-oldalára érkezett néhány komment is megerősíti.

Mi sokadik – böngészős és mobilappos – próbálkozás után jutottunk be a felületre, ahol végül szerda kora este sikerült számlabefizetést is eszközölnünk. Igaz, a visszaigazoló ablakot tucatnyi gombnyomás sem tüntette el. Van, aki belépni sem tud.

A gond éppen a rezsicsökkentés részleges – átlagfogyasztáson felüli – kivezetésének bejelentésével egy időben ütötte fel a fejét.

A kormányinfón elhangzottak szerint a sávhatár az áramnál 210 kWh/hó, gáznál pedig 144 köbméter/hó. Ez évente 1729 köbméter gázt jelent, és 2523 kilowattóra áramot. Ha tehát valaki ennél többet fogyaszt, annak a többletet már piaci áron kell kifizetnie.

Online terjed olyan elmélet, amely szerint többen a rezsicsökkentés korlátozásának bejelentése után a saját fogyasztásuk mértékére kíváncsian fogyasztók tömegei próbálhatnak belépni.

A hvg.hu szerda este úgy értesült, valóban erről van szó.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek