Aranyos szarvasborjak születtek a miskolci állatkertben

Megosztás

Hetekkel ezelőtt megszülettek a kicsinyek, de eddig a kifutón nem lehetett őket látni. Most viszont a látogatók is megcsodálhatták a jövevényeket.

Négy borjú is világra jött júniusban.

„Néhány nap után lesznek elég erősek, hogy kövessék az anyjukat, de azért most is látható még, hogy a nap nagy részét még pihenéssel töltik” – mutat rá Veress Tamás gyűjteményi vezető a Miskolc Televízió riporterének.

Hozzáteszi azonban, hogy nemsokára győz a kíváncsiság, és ha bizonytalan léptekkel is, de egyre inkább felfedezik majd a kifutót, és megmutatják magukat a kíváncsi látogatóknak a borjak.

A négy dámszarvas borjú júniusban jött a világra, de az első egy-két hétben még nem nagyon mutatták meg magukat. Az ösztönük ugyanis azt diktálja, hogy rejtőzködjenek a ragadozók elől. Mostanra viszont már mind a négyen megfigyelhetők a kifutóban.

– Dámszarvas-csapatunkban minden évben több borjú is nevelkedik, habár alapvetően tavasszal szoktak születni. Itt viszont a dámszarvasoknál rendszeresen a nyár eleje a gyermekáldás időszaka. Így ez a négy borjú is júniusban jött a világra, így most olyan három-négyhetes korban vannak mind a négyen – tette hozzá a gyűjteményi vezető.

Ha a borjú kicsit is eltávolodik, a tehenek jellegzetes hívóhangjukkal azonnal hívni kezdik őket. Persze a természetben ezt hallva azonnal anyjuk után sietnek, itt azért már tudják, nem sok veszély fenyegetheti őket, lehetnek egy kicsit ráérősebbek. A bikák ebben az időszakban, elhagyják a csapatot, a tehenek pedig borjaik nevelésével vannak elfoglalva. (Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek