A jó alvás titka: a tökéletes hálószobabútor

Megosztás

A hálószoba lakásunk legintimebb helyisége, ide valóban csak az megy be, aki használja. Mégsem szabad félvállról venni a berendezését, hiszen a jó alváshoz a kényelmes, szép környezet nagyban hozzájárul. Cikkünkből megtudhatod, milyen egy tökéletes hálószoba bútor.

A legfontosabb: az ágy

A hálószoba legfontosabb bútora az ágy: ennek feltétlenül kényelmesnek kell lennie. Lehet bármilyen, ami ízlésünknek megfelel: egyszemélyes vagy kétszemélyes, franciaágy ágyneműtartóval vagy anélkül. Mindegyik típus megtalálható a Homelux hálószoba bútorai között, és a hozzájuk tartozó kiegészítők is: gardróbszekrény, éjjeli szekrény, komód, éjjeli lámpa, de még párna és paplan is. 

Amikor a hálószoba bútor kiválasztására kerül a sor, ne hamarkodjuk el a döntést! Olyan lakberendezési webáruházból rendeljünk, ahol biztosan minden kapható egy helyen, és minőségi bútorokat árulnak. A Homelux is ilyen, ráadásul itt prémium szállítás is kérhető a termékekre.

Mivel az ágy foglalja majd el a szoba nagyobb részét, fontos, hogy a többi bútor passzoljon hozzá. Mire gondolunk?

Éjjeliszekrény, gardrób és komód

Egy jó felszerelt hálószobában a tárolási lehetőségre is gondolnunk kell. Sokan ezért választanak ágyneműtartós ágyat. Ha mi nem szeretjük elrakni az ágyneműt alvás után, akkor ágytakarót érdemes választani, ez is harmonizáljon a többi lakástextillel: függönnyel, szőnyeggel, és ha fotelünk is van, annak kárpitjával.

A kétszemélyes ágy mindkét oldalán hasznos kiegészítő az éjjeliszekrény, ahová a lámpát, a könyvet, az ébresztőórát tehetjük. Nagyon praktikus egy ilyen kis szekrényke, hiszen a belsejében is van mód ezt-azt tárolni.

A ruháknak a helye viszont a gardróbban van. A legtöbb ember a hálószobájában helyezi el ezt a szekrényt, hiszen innen indul nap mint nap útjára. A modern nappalikba ma már nem szokás ruhásszekrényt tenni, oda másféle bútorok valók.

A komód is hasznos bútordarab. A fiókos változatok a legkelendőbbek, ám vannak ajtós és kombinált változatok is. Tetejükön el lehet helyezni képeket, díszeket, a fiókokban pedig tárolhatók a fehérneműk, de akár a fontosabb iratok is.

Mi kellhet még az összhanghoz?

Ahhoz, hogy a hálószobánkban szívesen időzzünk, érdemes harmonikusan összeválogatni a bútorokat. Ha az ágy fából készült, akkor az éjjeliszekrény se legyen fémből!

A színekre is ügyeljünk: ahogy már írtuk, a lakástextilek harmonizáljanak egymással! Milyen stílust kedvelünk? Modern? Vidékies? Bohó? Ennek megfelelően válogassuk össze a bútorokat és a kiegészítőket!

Az is jó megoldás, ha teljes hálószobagarnitúrát vásárolunk, így a bútorok azonos anyagból készülnek majd. De így is egyedivé varázsolható a szoba: szerezzünk be pár díszpárnát, nagy takarót, alkalmazzunk hangulatvilágítást! A fal színe is legyen megnyugtató!

Lehetőleg a tévét és az elektromos kütyüket száműzzük ebből a helyiségből, itt a pihenésé legyen a főszerep!

Kapcsolódó cikkek