Miskolci történelem: 40 éve végezték ki a kegyetlen gyermekgyilkost

Megosztás

Három gyermekét is az Avason egy tízemeletes ház tetejéről dobta a mélybe, egyiküknek sem hagyva esélyt a túlélésre, ez pontosan negyvenegy évvel ezelőtt történt. 1982-ben pedig már ki is végezték.

Kohányi Ferenc előre kitervelte a szörnyűséget és hidegvérrel végre is hajtotta. Az utolsó ember, akit Miskolcon kivégeztek. A részletekkel egy miskolci Facebook-csoportban találkozhattunk.

„Kivégezték a gyermekgyilkost

A Miskolci Megyei Bíróság tavaly októberben ítélte halálbüntetésre Kohányi Ferencet, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt. Mint ismeretes, a többszörös gyermekgyilkos 1981. július 11- én Miskolcon az avasi új városnegyedben egy tízeme­letes lakóház tetejéről a mélybe dobta három-, hét- és nyolcéves gyermekét, akik szörnyethaltak.

A tízéves Ferenc csak azért nem jutott erre a sorsra, mert elmenekült otthonról. A Legfelsőbb Bíróság 1982. janu­ár 14-én az első fokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A védő Kohányi Ferenc érdekében kegyelmi kérvényt nyújtott be, amit elutasítottak. Az ítéletet pénteken végrehajtották.”

(Vas Népe, 1982. február 6./fotó: Vas Népe, 1982. január 15.)”

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek
Lehet, hogy egy kép erről: könyv és , szöveg, amely így szól: „DULAI PÉTER 5425 GYILKOSSÁG A PANEL TETEJÉN”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek