Jegyzőkönyv bizonyítja, hogy Varga Judit szerint óriási megszorításokat tervez a kormány

Megosztás

Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett az Országos Bírói Tanács (OBT) június 13-i ülésén. Az OBT a magyar bírók demokratikusan választott önigazgatási szerve, legfőbb feladata az Országos Bírósági Hivatal elnökének ellenőrzése – írja a Magyar Narancs.

AZ OBT üléseire tanácskozási joggal hívják meg az Igazságügyi Minisztériumot, rendszerint egy államtitkár megy el, múlt hónapban viszont maga a miniszter képviseltette magát, hogy beszámoljon az új kormány prioritásairól és válaszoljon a bírók kérdéseire.

Varga az ülés jegyzőkönyvének tanúsága szerint arról beszélt, hogy

“a költségvetés az most abszolút az egész európai gazdasági recesszióra figyelemmel született meg, tehát nagyon nagy megszorítások vannak benne, ugye a honvédelmi és a rezsivédelmi alap is egy olyan újítás, amely a helyzetre reagál.”

A megszorítás szó a kormány szótárában eddig nem szerepelt, Orbán Viktor június 27-én például az ellenzéki kritikákra reagálva azt mondta a parlamentben, hogy “nincs megszorítás és nem is lesz.”

Varga Mihály is többször visszautasította, hogy megszorításokat tartalmazna a költségvetés. Június 13-án – tehát azon a napon, amikor Varga Judit költségvetési megszorításokról beszélt az OBT előtt – a pénzügyminiszter Facebook-posztjában a baloldali lapok “riogatásának” titulálta a megszorítás vádját.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek