Hatvanszor lőtték meg a fekete férfit a rendőrök

Megosztás

Több mint 60 lőtt sebet találtak annak a 25 éves fekete férfinak a testén, akit múlt héten lőtték agyon a rendőrök az ohiói Akronban, egy autósüldözést követően – olvasható a BBC tudósításában.

A rendőrség szerint a 25 éves Jayland Walker nyitott először tüzet, ők pedig az életüket féltették. Walker nem volt felfegyverkezve, amikor elszaladt az autójától, de később megtalálták a pisztolyát az autóban.

A rendőrségi testkamerákon az látszik, hogy egy símaszkos személy kiszáll az autóból, és egy parkoló felé fut, a rendőrök körülbelül 10 másodpercig üldözték, majd tüzet nyitottak. Egy rendőr először próbált kábító lövedéket használni, de ezzel nem járt sikerrel – állítja a rendőrség.

Dave Yost államügyész „átfogó, tisztességes és szakértői vizsgálatot” ígért, míg az akroni rendőrség külön belső vizsgálatot folytat, hogy kiderüljön, a tisztek megsértették-e rendőrség szabályait vagy irányelveit. A vizsgálat idejére, az ügyben érintett nyolc rendőrt fizetett szabadságra küldték.

Jayland Walker családjának ügyvédje szerint a rendőrök még akkor is lőtték a férfit, amikor már rég tétlenül feküdt a földön, ezt követően pedig meg is bilincselték, mielőtt ellátták volna.

(Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts