Benzinkutat és két dohányboltot rabolt ki Miskolcon, 7 évet kapott érte

Megosztás

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. június 30-án hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2021 májusában és júniusában Miskolcon egy benzinkút és két dohánybolt kasszájából vitt el összesen mintegy 700 ezer forintot, úgy, hogy az ott dolgozó alkalmazottakat mindhárom alkalommal a nála lévő késsel fenyegette meg. E cselekménye miatt a vádlottat három rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett.

A törvényszék másodfokú tanácsa az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a vádlott szabadságvesztés-büntetését, illetve mellékbüntetését is 7-7 évre enyhítette. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helyesen tárta fel a vádlott javára figyelembe vett enyhítő körülményeket, így az eljárás során végig fenntartott ténybeli beismerő és bűnösséget elismerő vallomását, megbánó magatartását. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a férfi cselekményével több bűncselekményt valósított meg, ennek ellenére az enyhítő körülmények jelentősebb számára és azoknak az ítélkezési gyakorlatban megnyilvánuló nagyobb súlyára figyelemmel eltúlzottnak ítélte az elsőfokon kiszabott szabadságvesztés tartamát és azt az ismertetettek szerint 7 évre enyhítette.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts