Törvénysértést talált az ÁSZ a Jobbiknál és a DK-nál is, de a pártok nem értik, hogy miről van szó

Megosztás

„Lényeges törvénysértések a pártalapítványoknál” címmel adott ki közleményt kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ) arról, hogy három ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Párbeszéd pártalapítványainak gazdálkodásában rendellenességeket talált a 2019-re és 2020-ra vonatkozó vizsgálatában. Az ÁSZ azt írta, „a pártalapítványok ellenőrzése alapján a Jobbik Magyarországért Alapítvány, a Megújuló Magyarországért Alapítvány, valamint az Új Köztársaságért Alapítvány gazdálkodásának törvényessége és átláthatósága alapjaiban nem volt biztosított”.

A teátrális megfogalmazás mögött azonban valójában csak kisebb könyvelési hibák állnak, ha egyáltalán valami.

„Nem felel meg a valóságnak az az Állami Számvevőszék által megfogalmazott és ennek nyomán a médiában megjelent állítás, hogy a Jobbik Magyarországért Alapítvány a 2019-2020. években nem tett eleget beszámolási kötelezettségének” – mondta a Telexnek a Jobbik.

„Nem tartjuk jogosnak a pártállami számvevőszék újabb támadását a Fidesznek nem tetsző politikai szereplők, így most a DK, illetve annak pártalapítványa ellen. Minden megállapításában kifogással is éltünk, amelyből természetesen egyet sem fogadott el az ÁSZ” – írta Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója a Telex kérdéseire.

Arra kérdésre, hogy ha adtak le beszámolót, mégis mi volt a Számvevőszék gondja vele, ezt írta:

„Az ÁSZ gondja nyilván az volt, hogy a DK nem a Fidesz. Nincs más ötletünk, mi lehetett a bajuk.”

A részletes cikk az ÁSZ felvetéseivel itt olvasható!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek