Gulyás Gergely szerint nem a kormány miatt keresnek vérlázítóan keveset a tanárok, ez az ellenzék hibája

Megosztás

„Hazai forrásból meglátjuk, hogy mi biztosítható” – mondta Gulyás Gergely miniszter a pedagógusok béremeléséről a pénteki kormányinfón. A kormány az uniós helyreállítási alapból adna háromszor 10 százalékos béremelést, de ez a pénz a jogállamisági problémák miatt továbbra sem érkezett meg Brüsszelből.

Gulyás az ellenzéki pártokat okolta a béremelés elmaradása miatt, szerinte ugyanis azért küzdenek, hogy az uniós pénzt továbbra se fizessék ki Magyarországnak.Egy másik válaszában pedig a helyreállítási alap problémáját állította be úgy, mint amit Brüsszel és az ellenzék okozott, szerinte ehhez viszonyul konstruktívan a kormány, mert szeretne fizetésemelést adni az oktatásban és az egészségügyben.

Magyarországon a tanári fizetés mindössze 60 százalékát éri el annak, amit hasonló szintű végzettséggel lehet keresni Magyarországon. Ez több európai országban 70-90 százalék között mozog az OECD szerint. Emiatt a fiatalabbak közül, akik eleve kevesen vannak, egyre többen felmondanak – írta a 444.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek