Az oroszok odasz*tak a csernobili irodákba

Megosztás

Ukrán munkások szerint az orosz katonák szétverték a berendezést és jókora ürülékkupacokat hagytak a csernobili atomerőmű minden irodájában, mielőtt visszavonultak volna – írja a Wall Street Journal.

Az orosz erők márciusban kezdték meg a kivonulást az 1986-os csernobili katasztrófa helyszínéről. Az ukrán munkások még csak most fedezték fel a nyomokat.

Az orosz katonák ukrán munkások százait tartották túszul hetekig a megszállás alatt. Az orosz csapatok március végén vonultak ki, miután ukrán híradások szerint “jelentős dózisú sugárzás” érte őket. Az ukrán személyzet most visszatért a helyszín megtisztítására.

“A széklet volt a hab a tortán” – mondta a csernobili ökocentrum igazgatóhelyettese, Alekszandr Barszukov. Hozzátette, találtak festékszóróval lefestett konferenciatermeket, összetört számítógép-képernyőket és 100 liter jó minőségű vodkát. Csernobilt, az 1986-os szovjet atomkatasztrófa helyszínét a háború első napján foglalták el és összesen öt hétig áltt megszállás alatt.

(hvg,hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek