Díjat nyert a Mirehu applikációs játéka

Megosztás

A MiReHu Nonprofit Kft. nyerte el az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díjának első helyét vállalkozás kategóriában saját fejlesztésű szemléletformáló applikációs játékával, a Hulladékfelfedezővel.

Magyarországon 2012 óta minden év novemberében megrendezik Európa legnagyobb hulladékmegelőzési kampányát, mely hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A nemzetközi program célja, hogy az egyes országok önkéntesei egyéni elképzeléseikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, az újrahasznosítás fontosságára. Az akcióhoz csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket, annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék, és példaként szolgálhassanak a társadalom minél szélesebb köreiben. A kampány 2021. évi magyarországi koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft. volt.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre öt kategóriában regisztrálhattak a jelentkezők. A 2021. évben a hazai verseny vállalkozás kategóriájának győztese lett a MiReHu.

A MiReHu évek óta Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodásának meghatározó alakja, a Hulladékcsökkentési Hét 2021 kampányába Legyél Te is Hulladékfelfedező! címen az általuk létrehozott, saját fejlesztésű applikációs geocaching társasjátékkal neveztek.

A Hulladékfelfedező egy olyan applikációs játék, amely a társaság telephelyén vezeti körbe a kalandozó felfedezőket. Játékos és élményekkel teli formában tanítja a gyermekeket a megfelelő gyűjtés gyakorlatára, az újrahasználat, a megelőzés fontosságára és a különböző hulladék feldolgozó, előkészítő technológiákra. Közösség építő hatású, hiszen ez egy csapatjáték, a kalandban és a tanulásban osztoznak a felfedezők. Közösen, egymást segítve sajátítják el a környezettudatos, körforgásos és fenntartható szemléletet. A játék érdekessége, hogy ötvöződik benne a 21. századra jellemző elektronikus világ technikája a hagyományos, kézzel fogható játékelemekkel, tehát azt nem csak az online térben kell játszani. Az app segítségével végig kell járni a telephelyet annak érdekében, hogy a felfedezők megszerezzék az ott található valamennyi kincset. Izgalmassá teszi a kalandot, hogy a MiReHu telephelyén számos hulladékkezelési tevékenység végzése folyik, ezért már egyetlen játék alkalmával is számos technológiai megoldással és hulladékfajtával, illetve annak kezelésével találkozhatnak a gyerekek. Egyszerre kalandos mégis oktató játék, elméleti információk mellett tapasztalati tudáshoz is jutnak a gyermekek, miközben a felfedezés, kincskeresés élménnyé teszi a programot.

A Társaság elkötelezett a szemléletformálás iránt, az elmúlt években számos olyan intézkedést tett, mely lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak betekinteni a hulladékgazdálkodásba, a helyes gyűjtési és kezelési gyakorlatokba, egyúttal egy fenntarthatóbb gondolkodásmód és életvitel kialakítására.

Ezt igazolja az is, hogy szemléletformáló programjaikkal a PPH Media szaklapkiadó első ízben megrendezett Greengage – a zöld elkötelezettség díja elnevezésű versenyén a kommunikációs megoldások kategóriáját is megnyerték.

Forrás: Mirehu.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek